Karate võib olla suurepärane võimalus lastele õppida mitmeid olulisi eluoskusi ning samal ajal nautida kehalist aktiivsust. Siin on mõned viisid, kuidas karate sobib lasteaialastele:

  1. Füüsiline aktiivsus: Karate treeningud hõlmavad kehalist aktiivsust, mis aitab lastel arendada koordinatsiooni, paindlikkust ja tugevust. Need on olulised oskused lapse arengus ning karate annab võimaluse neid arendada läbi lõbusate ja motiveerivate treeningute.
  2. Distsipliin ja enesekontroll: Karate õpetab lastele distsipliini, enesekontrolli ja reeglite järgimist. Lasteaed on suurepärane koht neid oskusi arendada, aidates lastel mõista tähtsust reeglitele allumisel.
  3. Enesekaitseoskused: Kuigi lasteaialapsed ei pruugi õppida keerulisi enesekaitsemanöövreid, saavad nad lihtsaid ja olulisi enesekaitseoskusi, nagu tasakaalu hoidmine, käte-jalgade koordineerimine ja enesekindlus.
  4. Eneseusalduse ja enesehinnangu arendamine: Karate võib aidata lastel suurendada enesekindlust ning usaldust enda vastu. Edukad saavutused treeningutel võivad tugevdada nende enesehinnangut.
  5. Sotsiaalsed oskused ja austus: Karateõpetus õpetab lastele austust treenerite, kaaslaste ja ka enda vastu. Samuti aitab see arendada sotsiaalseid oskusi ja koostööd, kuna karatesse kuulub sageli rühmatreening.
  6. Mänguline õpe: Lastele pakutakse tavaliselt mängulisi tegevusi, mis on seotud karate põhioskuste õpetamisega. See muudab õppe lõbusaks ja hõlbustab laste tähelepanu hoidmist ja osalemist.

Karate kohandamine lasteaialastele tähendab, et treeningud keskenduvad lõbusale õppimisele ja füüsilisele aktiivsusele, samal ajal õpetades neile olulisi eluoskusi. Oluline on valida lastele sobivad treeningud ja kogenud õpetajad, kes suudavad neid õigesti suunata ja toetada nende arengut.

Mida meie juures õpid? Shotokan karate

Kus me asume? Pärnu Bussipargi territooriumil, Mere 7.

Mis aegadel toimuvad trennid? Teisipäeviti, neljapäeviti ja pühapäeviti algajad kell 17-18.30. Vanuses 5-7 teisipäev ja neljapäev kell 17-18. Täiskasvanud peamiselt pühapäev kell 16-17.

Kas võistelda saab? Ja kindlasti, aga see ei ole kohustus.

Kuidas vöö värvi saab muuta? Selleks tuleb läbida edukalt vööeksam. Eksamil osalemiseks ei ole kohustuslik käia võistlemas, aga kasuks tuleb kohal käia võimalikult paljudes trennides.

Mis veel toimub? Erinevad laagrid, võistlused ja promoüritused.

Kui vanad on kõige nooremad keda treenime? Alustavad 5 aastased

Mida tähendab parakarate? Treenida ja võistelda saavad parasportlased. Näiteks pimedad, liikumispuudega ja vaimupuudega sportlased. Kahjuks hetkel meie juurde ei pääse ratastooliga.

Kas tiheda graafikuga täiskasvanud on oodatud? Kindlasti, oleme väga paindlikud ja arvestame nii võimalike treeningpauside kui erineva füüsilise võimekusega.

Kas toimuvad ainult karate trennid? Alates kümnendast eluaastast saab treenida lisaks jõusaalis, täiskasvanutele saab soovi korral teha eraldi jõusaali kava ja toitumiskava lisaks karatele.

Milliseid reegleid peab kindlasti järgima? Trennid on paljajalu. Kohal tuleks olla vähemalt 15 minutit enne trenni algust. Trennikaaslaseid ei tohi kiusata ja lüüa. Paneme trenni ajaks telefoni hääletule režiimile.

Kui suur on kuutasu? Septembrist 2022 alates on osavõtumaks 40€, kui trennis käib ühest perest mitu inimest siis on vastavalt soodsam tasu.

Kas tuleb teavitada kui jään haigeks või muul põhjusel puudun? Ja, treenereid saab teavitada saates meili või sms-i.

Helista 5635 9399 (treener Margit),

5340 2002 (treener Ene),

saada kiri Instagramis või Facebooki lehel.

Meid leiad: https://www.youtube.com/watch?v=r979YfzEKS8

Facebook: https://www.facebook.com/corporekarate

Instagram: https://www.instagram.com/corpore_karate/

Meie reeglid: http://corporekarate.eu/sisekord/